Нападателят на Парма Валери Божинов показа добро настроение и ентусиазъм преди контролите на националния отбор на България. Ето какво заяви Божинов преди днешната тренировка на лъвовете:

„Винаги, когато се събираме за националния отбор, има смисъл. Очакваме в петък или в събота да изиграем мач. Трябва да направим всичко възможно, за да се представим добре.”

„Когато играеш за националния отбор, винаги има мотивация, защото играеш за България. Колкото повече мачове играя, толкова по-добре за мен. На тези дати можеше да играем бараж за световното, но сега ще играем контроли с два отбора.”

„В Парма не са недоволни от тези мачове, защото те са приятелски. Може би искат да съм в Парма и да се готвя с тима, но за мен колкото повече играя, е толкова по-добре. Повикан съм в националния отбор и трябва да направя всичко възможно, за да се представя добре”.

„Франческо Гуидолин познава моите качества и какво да очаква от мен. Сега съм здрав и това е най-важното - че съм добре. Щастлив съм и съм радостен от това нещо. Единственото, което трябва, е да играя.”

„Целта ни в Парма е колкото се може по-бързо да направим 40 точки и оттам нататък да играем по-спокойно до края. Сега сме на половината на пътя. Все пак 20 точки в 12 мача за нас е голям успех. Идват седем тежки мача, но за нас е предизвикателство да играем добре срещу големите отбори.”

„Националният отбор винаги е имал добър колектив и в следващите квалификации ще направим всичко възможно, за да се класираме.”