Беше отдавна. Едно българче показваше на Италия, че е повече от талант. Бележеше гол след гол. Даваше интервю след интервю. Правеше трансфер след трансфер. Влизаше от скандал в скандал. Радваше много хора и дразнеше други, които го смятаха за прехвален хлапак. После отиде в Англия и кариерата му започна да се превръща в истински кошмар.

Тази история ви е ясна, тя е за Валери Божинов. Той знаеше и вярваше, че кошмарът ще си отиде. Показа скандално железни нерви и силен характер.

Снощи стрелецът напомни за най-доброто от себе си. Направи го на своята сцена – Серия А. Там където до преди три години беше една от големите надежди.

Валери показа, че това не се забравя. Демонстрира, че големият футбол е в кръвта му. Хубав гол във вратата на голям отбор, като Лацио. Изработена дузпа и още няколко чисти ситуации, които бяха пропуснати от него и съотборниците му в Парма. Добър сигнал за едно гръмко завръщане. Този път обаче нещата стоят по друг начин.

Еуфорията не е същата. Радостта след гола е нещо твърде показателно за Божинов. В зората на своята кариера, той бележеше често в Рим. Веднъж, когато наказа Рома, Валери яхна „на конче” Зденек Земан. Сега, първоначално не обърна внимание, че топката е във вратата на Лацио. Последва лежерен спринт с разтворени ръце. Нищо особено, а голът не беше никак лош... Явно психиката на този кален от травмите футболист, вече е на друго равнище.

На „Олимпико” се видя, че отново го може. Всъщност, подобна информация носеше още мачът на България с Италия в Торино. Сега на Божинов му е нужно само здраве и яки тренировки. Друго вече сме го гледали. Ще дойде трансферният прозорец и някоя от много спекулации, ще се превърне в голяма сделка... Този път Божинов не трябва да сменя сцената, мястото му е едно - Италия.