Всекидневникът "Гадзета ди Парма" помества днес анализ на неделната домакинска загуба на Парма срещу Лацио /0:2/, в който се изтъкват проблемите в нападението на местния тим, предаде специално за БТА Христо Петров.

Божинов беше затруднен да си намери място в средата на противниковото поле. Българското острие сподели още миналата седмица, че предпочита ролята на маневриращ нападател, а не тази в центъра на атаката, забит пред дъгата на наказателното поле, се изтъква в коментара.

Не са отправени критични бележки по адрес на Божинов, поради което констатацията на вестника звучи по-скоро като косвена критика срещу тактическите схеми на старши треньора на "пармезаните" Франческо Гуидолин.

Самият Гуидолин прави кратък и безкомпромисен анализ на загубата.

"Липсва ни обичайната интензивност. Ние не стоим добре в бавните мачове и ги губим в 90 процента от случаите. Двубоят с Интер в сряда ни отне доста физическа и психическа енергия. Освен това се намеси и лошият шанс. Контузията на Палоски (заменил Божинов през второто полувреме) бе много тежък удар. Имахме нужда от неговата бързина и свежест през втората половина," смята Гуидолин.

Директорът на клуба Пиетро Леонарди е бесен от съдийските решения и от поведението на някои от феновете.

"Няма да говоря за фалове, дузпи и наказателни удари. Ще настоявам обаче да се мери с един и същи критерий поведението на състезателите. Искам мощно да аплодирам онези тифози, които до последния момент подкрепяха футболистите. На доста други фенове ще напомня, че целта на Парма през този сезон е да се спаси от изпадане в серия Б. Ако те ще идват на стадион "Тардини", за да освиркват отбора още от първите минути на мача, по-добре ще е през седмицата да минат през централата на клуба и да си върнат абонаментните карти. Ние ще им върнем парите, с които могат да отидат на театър," подчерта в люто изявление Леонарди.

Парма заема 12-то място с 30 точки в изиграните 24 кръга от първенството на серия А. Това я поставя в горната половина на временното класиране, но все пак е само на 5 точки от зоната на изпадането, където обитават Лацио с 25 т., Удинезе (с мач по-малко) и Катания с по 24 т., Ливорно - 23 т., Аталанта - 21 т. и почти изпадналият Сиена с 16 т.