Българският национал Валери Божинов заяви, че иска да прегърне и целуне спортния директор на Фиорентина Панталео Корвино, защото той му е дал невероятна възможност и е променил живота му.

„Аз се върнах във Флоренция само и единствено с целта да вкарам и да победим, защото това е моята работа. Не съм търсил реванш срещу Фиорентина. Мога да бъда само благодарен на този клуб и на фамилията Дела Вале, който ми дадоха невероятен шанс да подпиша първия ми по-сериозен договор”, коментира нападателят на Парма в интервю за вестник „La Nazione”.

„Футболът ми даде много и то бързо, защото на 16 години играех в Серия А, а пристигането ми във Флоренция бе на 18 години. Очакванията към мен бяха много големи, а аз не успях да ги оправдая напълно. В живота се правят много грешки. Аз успях да си направя необходимия извод и израснах”, добави българският национал.

„Аз бях много щастлив, когато се върнах във Флоренция, тъй като срещнах много приятели. Нямам нищо против Корвино. Напротив, аз искам да го прегърна и дори може би ще го целуна, защото той ме откри и ми даде невероятна възможност, която промени живота ми. Той ме нарани много, защото при напускането ми на Фиорентина дори не пожела да се види с мен. Въпреки това се надявам някой ден отново да сме в един и същ отбор”, сподели Валери.

„Аз имах договор с Фиорентина до 2009 година, но в конкуренцията на Пацини и Муту ми бе казано, че няма да мога да играя редовно. Говорих с Корвино и с Прандели и всичко ми стана ясно. Получих оферта от Манчестър Сити и я приех. Корвино е много добър в своя бизнес и постига всичко, което иска. Той не приема диалога. Поддържам много добри отношения с фамилията Дела Вале”, разкри бившият футболист на Фиорентина.

„За мен престоят ми във Фиорентина бе доста труден период. След мача с Киево аз бях бесен в съблекалнята. Бях ядосан, че не влизам в игра. Аз се видях веднага с президента и го помолих да ме продаде, а той ми отговори, че не иска. Дела Вале ми каза, че е вложил много пари в мен и иска да ме задържи”, заяви нападателят на Парма.

„В Манчестър контузиите ми дойдоха твърде много, но аз никога няма да се предам. Парма е шанс за мен и аз благодаря на президента Джирарди, на спортния директор Леонарди, на Гуидолин и разбира се на Прандели, който ме е похвалил. Сега играя под наем, но се надявам да остана в Парма и след края на сезона”, каза още Валери Божинов.