Футболистът на националният отбор на България Валери Божинов, заедно със своята половинка певицата Алисия, направиха дарение на 92-ра детска градина “Мечта” в София.

След официалната част на събитието, Божинов говори пред медиите и за бъдещите си професионални планове. Нападателят на Парма заяви, че иска да остане в италианският клуб и най-късно другия понеделник трябва да стане ясно бъдещето му. Националът има още една година договор с английския Манчестър Сити, но желанието на футболиста е да продължи да се състезава с фланелката на Парма. Другата седмица президентът на италианците заминава за Манчестър, за да се опита да откупи правата на голаджията.

Името на Божинов се спряга и за отборите на Дженоа и испанския Севиля. „Това са само спекулации, аз искам да играя за Парма, там всички ме харесват - треньорът, президента хората. За мен е най-важно да играя и да трупам опит, с който след това да помагам на националния отбор. Това за мен е много болна тема, пет години не можем да се класираме на голям форум. Много ми е тежко, когато гледам отстрани световни или европейски първенства и България не е там”, сподели нападателят.

Божинов взе и отношение по повод освобождаването на Мартин Петров от досегашния му клуб Манчестър Сити. „Не проумявам защо са го освободили. Мартин притежава качества да играе за този отбор. Аз съм сигурен, че Марто ще си намери добър отбор, в който да играе. Мартин Петров не е случайно име, всички в Англия го познават и няма да е проблем да намери подходящия отбор.”