Българският нападател Валери Божинов се завърна в София за контролата на националния тим срещу Латвия в сряда. Божинов вече направи дебют за новия си отбор Парма и дори отбеляза гол. Той сподели, че в Парма все още има хора, работили и с Христо Стоичков.

„Има физиотерапевти и масажисти от неговото време. Те се надяват да се представя по-добре от това, което той е показал в Парма”, заяви Божинов. Той увери, че се чувства добре в Италия. „Сезонът ще е много важен, защото ще играя и ще се разчита на мен. Всичко зависи от мен. В Сити се купиха много футболисти и поне на този етап няма как да играя. Така стана, така се получи. Моето желание беше такова. В този живот лесно няма. Ако си го направиш лесно, тогава ще ти е лесно. Играх в събота играх за Парма. Вчера играх 90 минути в турнир. Чувствам се добре. Когато футболист играе често натрупва форма. Ще направим всичко да останем в Серия А. Преотстъпен съм за 1 сезон, но ако се представя добре, се надявам да остана”, коментира Божинов.

Той сподели, че за него не е важен номерът, с който играе. „Избрах 86 заради годината на раждане, но това не е важно. Важен е човекът на терена. Аз предпочитания нямам. Най-важното е да сме живи и здрави. Когато един играч е контузен дълго, трудно се завръща на терена. Много е тежко да гледаш на трибуните и по телевизията.”

Футболистът изрази надежда за добро представяне с националната фланелка. „Трябва да играем добре, да спазим указанията на Мъри. За нас всеки мач е важен. Аз се надявам да измъкнем нещо срещу Италия. Да се надявам, че мога да помогна на Мъри, ако ме попита. Познавам всички футболисти в Италия. Това е един плюс. До този мач има доста време. Сега обаче имаме контрола, после мач с Черна гора”, допълни Божинов.

Нападателят благодари на Марк Хюз, че го е пуснал в Италия. „Крайното решение трябваше да бъде негово. Радващото е, че Хюз веднага изпрати негови хора да ме следят на тренировките и мачовете. Дори разговаряха с ръководството на Парма. Имат интерес и държат на мен. Всичко си зависи от мен. Ще ми бъде трудно, но аз обичам трудните неща”, завърши голаджията.