Българският нападател Валери Божинов вече взе диригентската палка в състава на Парма. Гонг научи, че таранът е поканил колегите си тази вечер на ресторант в близост до клубната база.

„Информацията ви е вярна. Само не знам, как се добирате до подобни новини, но както и да е. Тази вечер събирам отбора. Обещах им още в началото, че ще ги почерпя. Трябва да сплотим редиците в Парма. Колективът е много добър, но защо да не стане още по-добър? Поканил съм целия отбор, плюс доктори и масажисти. Треньорите няма да идват, все пак е добре да се спазва малко дистанция”, честен бе Валери пред Гонг.

„Днес капитанът на Парма дойде и ми каза, че не е лошо да пътуваме със самолет до Удине. Видях се с президента и спортния директор и им казах, какво иска отборът. Всичко е уредено, ще пътуваме със самолет до Удине. Пътят с автобус е пет часа, така че не беше лошо това да бъде уредено”, отбеляза Валери Божинов.

Българският стрелец се чувства като у дома си в Италия. Играчът не крие, че плува в собствени води, откакто премина в състава на „дуковете”.

Днес Парма ще изиграе контролен мач, а в неделя почва сезонът в Серия А. Първият мач на новаците в елита е срещу Удинезе.