Треньорът на Парма Роберто Даверса бе много доволен, след като отборът му постигна категорична победа при гостуването си на Дженоа. „Дуковете“ спечелиха тежкото си гостуване на „Мараси“ с категоричното 4:1, и направиха още една важна крачка към класиране в Европа.

Андреас Корнелиус реализира хеттрик за победителите, а едно попадение добави и новото попълнение на Ювентус Деян Кулушевски. Другото, което още повече може да радва феновете на Парма, е още една спасена дузпа от Луиджи Сепе. Вратарят спасява втори наказателен удар, само в рамките на 4 дни, след като направи същото и срещу Торино в събота вечер. 

Впечатляващият успех зарадва много треньора на седмия във временното класиране, но специалистът призова своите футболисти да останат здраво стъпили на земята.

„Много съм доволен от мача, който изиграха момчетата. Футболистите ми се представиха страхотно и аз съм щастлив от тази категорична победа. Знаете, че от началото на сезона имахме своите проблеми, често ни липсваха основни футболисти, но ние никога не търсихме оправдания. Мисля, че разполагаме с добър отбор и искам да продължим да гледаме мач за ма", започна наставникът. 

"Разбирам тифозите, че смело мечтаят за Лига Европа, всеки е свободен да мечтае и да не губи надежда. В Парма обаче ни бе поставена цел просто да оцелеем в серия А и това е почти сигурно. Не искам да коментирам темата с европейските турнири, защото играчите трябва да останат спокойни и концентрирани. Разбира се, ако се класираме в Европа, смятам, че всички ще бъдем доволни.  Продължаваме напред, и ще видим къде ще сме в края на сезона“, заяви специалистът.