Голмайсторът на Наполи - Виктор Осимен, не успя да си уреди трансфер, макар че смяташе, че със сигурност ще напусне тима и то срещу много сериозна сума, споменавайки се огромни цифри от по над 100 милиона евро. 

Очакваната му дестинация изглежда беше Челси или клубът от Саудитската професионална лига Ал Ахли. Преговорите продължиха до затварянето на трансферния прозорец както в Италия, така и в Англия в петък, но тъй като исканията за заплата на Осимен очевидно не бяха изпълнени от Челси, изглеждаше, че той е на път за Саудитска Арабия. Наполи обаче не прие офертата на Ал Ахли, който след това подписа с Иван Тони от Брентфорд за обявените 40 милиона лири.

Снимки: Gulliver/GettyImages
77 снимки

В крайна сметка, Осимен не успя да се раздели с партенопеите, а сега дори изпада в патова ситуация да е извън сметките на новия наставник Антонио Конте и състава като цяло. Това бе потвърдено от самият Конте след вчерашния късен обрат на Наполи над Парма (2:1), тон за който даде именно Ромелу Лукаку, който взе не само мястото, но и номера на Осимен.

„Никой играч няма да бъде реинтегриран в тима. Тези, които са извън проекта, ще си останат извън него. Ние сме направили нашия избор и всички ще работим в тази посока“, заяви категорично Конте след вчерашната победа.

По този начин един от най-скъпите и желани доскоро нападатели в европейския футбол ще остане извън състава на своя тим и вероятно ще се направи нов опит двете страни да се разделят през януари.