Нападателят на Парма Фабио Чераволо отговори на обвиненията към себе си и своя съотборник Емануеле Калайо, че са участвали в уреждането на мач.

Двамата бяха призовани да се явят пред съдия, тъй като по-рано бяха обвинени, че са писали текстови съобщения до играчи на Специя в двубой, който имаше пряко отношение за промоцията на клуба от Серия Б в Серия А.

Разследват промоцията на Парма

От клуба по-рано категорично застанаха зад своите играчи, като същевременно съдействат на разследването. Ако вината на Чераволо и Калайо се докаже, това може да обезсмисли спечелената промоция.

„Запазих мълчание дълго време, но изглежда дойде моментът да говоря”, написа Чераволо на официалния клубен сайт. „През последните две седмици името ми се замеси в серия обвинения, които  очернят мен, клуба, на който принадлежа, и всичките ми съотборници.”

„Беше ми трудно да не мога публично да обясня, че нямам нищо общо с тези обвинения, както твърдят заелите се със случая. Трудно ми беше заради мен самия, заради моето семейство и заради тези, които ме обичат. А също и заради всички фенове на Парма, които бяха принудени да четат заглавията във вестниците, които не проявиха грам уважение към мен като човек.”

„Получих всякакви обиди от феновете на други тимове, трябваше да изтърпя огромна злонамереност и дори се видях осъден от медиите без доказателства за нещо, което не е вярно. Обществото ме посочи с пръст, когато нито аз, нито моят клуб, нито моят съотборник Емануеле Калайо го заслужихме.”

„Винаги съм бил на мнение, че първо трябва да се изяснят необходимите факти, преди да се хвърля вината върху определени хора. По тази причина, макар да знам, че е илюзорно, но се надявам да получа извинение.”

„Това, което искам най-много от всичко е да изразя своята солидарност към Парма като клуб и моя съотборник Емануеле Калайо. Сигурен съм, че всичко ще се разреши и ще се докаже, че този тим и тези фенове няма да бъдат лишени от Серия А заради тези глупости”, завърши Чераволо.