Фиорентина записа ценен успех като гост на Палермо с 3:2 в мач от предпоследния 37-и кръг на итаианската Серия А. С победата, която бе четвърта поредна, Фиорентина вече заема петото място с 61 точки, което дава право на участие в евротурнирите и е на две точки от седмия Дженоа.

Отборът на Палермо, който бе без българина Ивайло Чочев в състава, се намира на 11-а позиция във временното класиране с 46 точки в актива си.

Фиорентина започна по-добре и в 17-ата минута Йосип Иличич напредна добре и стреля, но топката мина встрани от дясната греда. В 23-ата минута обаче Иличич овладя чудесно и отправи страхотен удар от 24 метра за 1:0 в полза на гостите.

Палермо обаче се нуждаеше само от три минути, за да изравни, след като Мато Яяло се ориентира добре и бе точен в 26-ата минута за 1:1.

Фиорентина срещу Палермо

източник: Gulliver/GettyImages

Фиорентина отново излезе напред в резултата в 33-ата минута с попадение на Алберто Джилардино. Матиас Фернандес пусна удобен пас към Джилардино, който бързо я изпрати в долния ляв ъгъл на вратата на домакините за 2:1.

В 39-ата Гонсало Родригес вкара топката в мрежата на Палермо, но попадението не бе признато заради отсъден фаул. През второто полувреме вратарят на гостите Нето спаси вратата си в 66-ата минута след изстрел на Андреа Белоти, но три по-късно, в 69-ата Палермо успя да изравни за 2:2 с попадение на Лука Риджони.

Фиорентина все пак успя да стигне до успеха с гол на Маркос Алонсо в 78-ата минута за 3:2. Алонсо бе намерен точно от Алберто Джилардино и се оказа непокрит в наказателното поле. В третата минута на добавеното време гостите останаха с човек по-малко след като Ясмин Куртич получи втори жълт и съответно червен картон.

Пауло Дибала

източник: Gulliver/GettyImages

Киево и Аталанта завършиха при резултат 1:1 след като домакините измъкнаха точка в 88-ата минута на мача. Аталанта поведе в 48-ата с гол на Алехандро Гомес, а Киево изравни за 1:1 в 88-ата благодарение на попадението на Серджио Пелисиер. Тимът на Киево е на 14-о място в Италия с 43 точки, а Аталанта е на 17-а позиция с 37 точки.

В двубой между изпадащите Каляри измъкна успеха при гостуването си на Чезена с попадение на Марко Сау във втората минута на добавеното време. Сау получи от Албин Екдал в наказателното поле и успя да се разпише. Каляри на е на 18-о място с 31 точки, а Чезена е на предпоследна 19-а позиция с 24 точки в актива си.

Парма и Верона завършиха при равенство 2:2 в двубой от 37-я кръг. Верон е на 13-о място във временното класиране с 45 точки. Последният в Серия А Парма дръпна с 2:0 на Верона през първото полувреме с голове на Антонио Ночерино в 21-ата и Силвестре Варела в 36-ата. Гостите обаче успяха да изравня благодарение на 37-годишния Лука Тони, който първо намали за 1:2 в 42-ата минута, а в 80-ата от дузпа направи резултата 2:2.

За Лука Тони това яха 18-и и 19-и гол, като той остава на 3-о място в класирането при голмайсторите. Пред него с по 20 са аржентинските звезди Мауро Икарди (Интер) и Карлос Тевес (Ювентус).

Удинезе отстъпи на Сасуоло с 0:1 също в мач от 37-я кръг на Серия А, а гостите излязоха на 12-а позиция с 46 точки в актива си. Тимът на Удинезе е 16-и с 41 точки до момента. Победният гол падна в 71-ата минута, когато Франческо Магнанели реализира за 1:0, а в 80-ата гостите останаха с човек по-малко заради втория жълт картон на Гилерме.

Последният кръг в Италия е на 31-и май.