Тимът на Фиорентина победи Емполи като гост с 3:2 в 35-я кръг на италианската Серия А. За Фиорентина това бе втори пореден успех, а Емполи прекъсна серията си от четири мача без загуба. Фиорентина държи петото място в Италия с 55 точки, а Емполи е 13-и с 41 точки в актива си.

Фиорентина дръпна с 1:0 още в 4-ата минута с гол на словенеца Йосип Иличич, който вкара след като получи чудесен пас на границата на наказателното поле. В 28-ата Емполи изравни чрез Рикардо Сапонара, който след добро пласиране овладя топката и вкара за 1:1.

След почивката Фиорентина дръпна с 3:1 с попадения в 57-ата и 68-ата минута, като първо Мохамед Салах реализира чрез хубав самостоятелен пробив, а Иличич вкара втория си гол малко по-късно след добър удар по тревата.

Домакините от Емполи обаче върнаха един гол в 77-ата минута, когато Сапонара намери грузинеца Леван Микедлидзе, койно не сгреши за крайното 2:3.

Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

В друг мач от 35-я кръг Наполи на два пъти трябваше да изравнява срещу последния в Серия А Парма. Двата тима направиха хикс 2:2, като Парма е на дъното със 17 точки, а Наполи е четвърти с 60 точки в актива си. Така вече изпадналият Парма спъна амбициите на Наполи за местата, даващи право на участие в Шампионска лига.

Рафаеле Паладино откри за Парма в 9-ата минута, като вкара от близко разстояние за 1:0. Наполи успя да изравни чрез Маноло Габиадини в 28-ата минута. Габиадини се освободи и получи топката от Марек Хамшик, а след това реализира за 1:1.

Само 5 минути по-късно домакините пак дръпнаха, като Кристобал Хоркера вкара с шут от около 25 метра. Гостите от Наполи все пак успяха да вземат точка от двубоя, след като Драйс Мертенс вкара за 2:2 в 72-ата минута. Мертенс бе намерен чудесно от Иван Стринич и не сгреши, за да донесе хикса на своя тим.