Шестият кръг в италианското калчо предстои да се изиграе този уикенд. В кръга не се откроява някое голямо дерби, но винаги е интересно, когато на терена са Ювентус, Интер, Рома и Наполи.

Точно шампионите откриват кръга в съботния следобед с домакинство на Спал. Срещата е от 16.00 часа и ще бъде показана пряко по Max Sport 3. Всичко друго освен категорична победа на Юве ще бъде счетено за изненада. 

Няколко часа по-късно, от 19.00 часа, затъналият Сампдория посреща Интер на "Мараси". Двата отбора са на противоположния полюс. Бившият треньор на Рома Еусебио Ди Франческо тръгна много трудно начело на моряците. Отборът от Геноа има само една победа в първите 4 мача. Интер от своя страна, лети високо. Отборът на Конте е с пълен актив, 5 победи от 5 мача. "Нерадзурите" са първи и ще търсят шести пореден успех. На "Мараси" никога не е лесно, но очакванията са Интер да вземе своето. Срещата Сампдория - Интер отново може да гледате пряко по Max Sport 3

В късния съботен двубой от 21.45 часа Сасуоло приема Аталанта. Двубоят е пряко по Max Sport 3. В последното си домакинство неровердите победиха Спал с 3:0. Домакините много разчитат на опасното си дуо Доменико Берарди и Грегоар Дефрел. Сасуоло претърпя загуба от Парма през седмицата и сега ще търси победа на своя стадион. Аталанта пристига за това гостуване в отлично настроение, след като през седмицата момчетата на Гасперини победиха Рома насред "Олимпико". Аталанта може да бъде наречен един голям хит в италианския футбол. Отборът играе приятно и печели много симпатизанти. Всичко започна още през миналия сезон, а сега просто Гасперини и футболистите му затвърждават добрите впечатления.

Преминаваме към неделния ден. В ранния мач, от 13.30 часа по Max Sport 3 Наполи посреща Бреша. Минали са само 5 кръга, а "неаполитанците" вече имат 2 загуби. Много изненадващо дойде поражението от Каляри през седмицата. Тогава Наполи се скъса да пропуска, и накрая бяха наказани затова. Бреша, като новак в калчото до момента се представя добре. Вярно е, че отборът загуби от Ювентус и Милан, но поне до момента Бреша показва, че има сили да запази мястото си в Серия А. В неделния следобед обаче футболистите на Карло Анчелоти нямат право на грешка.

Малко по-късно, от 16.00 часа, по Max Sport 2 Рома гостува в Южна Италия, на друг новак, Лече. Традиционният тим за италианския футбол е предвождан в момента от бившият футболист на Лацио Фабио Ливерани. Треньорът със сигурност ще иска да огорчи Рома. "Вълците" влизат в този мач след загуба от Аталанта. Определено римляните са в лошо настроение и ще търсят задължителна победа. Паоло Фонсека и футболистите му са длъжни да спечелят ако искат да останат близо до челото. Нова издънка няма да се приеме никак добре от тифозите на Рома.

В същия начален час, 16:00, Лацио посреща Дженоа по Max Sport 3. Римските орли имат 7 точки след първите 5 кръга. Много от тифозите на Лацио мечтаят за завръщане в шампионска лига, но поне към момента това изглежда трудна задача. Макар и "лациаалите" да играха добре в отделни периоди от срещата с Интер, накрая те бяха от губещата страна. Лацио задължително гони трите точки тук, за да продължи да  преследва амбициите си. Другият отбор от Геноа тръгна добре в първите няколко кръга. После обаче дойдоха последователните загуби от Аталанта и Каляри, а през седмицата серията без победа продължи, като Дженоа завърши 0:0 с Болоня у дома. 

В неделя предстои още един насрочен двубой за 16.00 часа, когато Удинезе посреща Болоня. Определено гостите са тези, които се представят по-добре до момента. Много нещастно Болоня загуби от Рома последното си домакинство с гол в края, но това не разваля добрите впечатления от тима на Синиша Михайлович. Удинезе от своя страна, направи 0:0 нагости на Верона в междинния кръг през седмицата и сега се завръща на своя стадион, Дачия Арена в търсене на нещо повече.

В неделната вечер, футболът с марка Серия А също е гарантиран. От 19.00 часа по Max Sport 3 доста добре представящият се отбор на Каляри посреща Верона. Домакините влизат в срещата след страхотна серия. Първо бе победен Парма като гост, а после Дженоа и Наполи също станаха жертви на отбора от остров Сардиния. Верона ще се надява да измъкне нещо при това гостуване, но ще бъде трудно с оглед формата на Каляри.

В безспорно най-интересния мач от кръга в неделя вечер, от 21.45 Милан посреща Фиорентина пряко по Max Sport 3. Този мач през годините винаги се е приемал за дерби. И двата отбора в момента не изживяват най-добрите си дни. И то, ако Фиорентина постигна първата си победа за новия сезон през седмицата и малко вдигна самочувствието си, Милан продължава да губи. Снощи "росонерите" бяха обърнати и победени от Торино след като водиха с 0:1. В края обаче Милан отново бе на губещата страна. Очаква ни непредвидим мач, в който е трудно да се прогнозира какво ще се случи.

Този 6-ти кръг завършва в понеделник вечер, когато от 21.45 по Max Sport 3 Парма посреща на своя "Енио Тардини" Торино. "Пармалатите" постигнаха важна победа през седмицата побеждавайки Сасуоло с гол в края. Сега второ поредно домакинство за тях, и търсене на нови 3 точки. Торино и Валтер Мадзари обаче със сигурност няма да отстъпят, и ще искат да продължат с победите. Торо вече напусна Лига Европа и може да се съсредоточи върху калчото.

Очаква ни интересен 6-ти кръг с поредните емоции от италианската Серия А.

Автор: Делян Калинков