Бившият нападател на Парма Антонио Касано се отказа от голям процент от дължимите му заплати, за да помогне на клуба да избегне очертаващия се фалит. Клубът бе поставен под администрация през март, след като стана ясно, че Парма дължи огромни суми за заплати, натрупани под управлението на трима различни президенти.

„Дуковете“ могат да бъдат спасени и да започнат участие в Серия Б догодина, ако задълженията на клуба бъдат драстично намалени.

Първоначално задълженията на италианския клуб бяха в размер на 75 млн. евро, но голяма част от бивши и настоящи играчи се съгласиха на компромиси и се отказаха от голяма част от дължимите им заплати и бонуси.

Самият Касано вчера също е подписал документ, с който се отказва от част от припечелените пари. Това съобщи съпругата на футболиста в личния си профил в Twitter.

Нападателят прекрати договора си с Парма през януари, когато сподели, че собствениците на клуба „не спазват обещанията си“.

Все още петима играчи не са дали съгласието си да се откажат от част от заплатите си. Ако това се случи, ще бъде направен последен опит клубът да бъде продаден за сумата от 25 млн. евро. Сумата включва 19 млн. евро задължения и 6 млн. евро за акциите на самия клуб.

Ако се стигне до такава развръзка, то Парма ще избегне фалита и през новия сезон ще започне участието си във втория ешелон на италианския футбол – Серия А.