Отборът на Лацио най-сетне прекъсна негативната поредица от резултати и след 3 мача без успех във всички турнири се поздрави с победа. В 4-ия кръг на Серия А римляните надиграха гостуващия Парма с 2:0 и поне временно намалиха напрежението върху ръководството и треньора Симоне Индзаги.

През седмицата Лацио допусна конфузно 1:2 от ЧФР Клуж в Лига Европа, затова и тимът излезе с пределна мотивация. Вследствие на това резултатът беше открит след само 8 минути игра от обичайния заподозрян в редиците на „лациалите” Чиро Имобиле. Луис Алберто разви по перфектен контраатаката с извеждащ пас отляво, а таранът демонстрира завидна скорост, за да пробие в пеналта и да вкара с изстрел по диагонала в долния ляв ъгъл – 1:0.

Само секунди по-късно Сергей Милинкович-Савич можеше да порази целта, а далечният му изстрел мина покрай десния стълб.

През втората част натискът на домакините се усили още повече. Чиро Имобиле направи ранен пропуск в 48-ата минута, а в 60-ата Луис Алберто улучи десния стълб директно от ъглов удар.

Седем минути по-късно домакините окончателно се успокоиха. Милинкович-Савич блесна с висок пас над защитата, а Адам Марушич се пребори с пазача си и овладя в наказателното поле. Черногорецът направи още няколко стъпки и после стреля безмилостно по диагонала – 2:0.

До края резултатът можеше да набъбне още повече, но Луис Алберто, Марушич и Милинкович-Савич не успяха да оползотворят останалите шансове пред столичани.

Във временното класиране Лацио излезе на 5-о място със 7 точки, на една зад градския съперник Рома. Парма се намира на 15-а позиция с 3 пункта.