Узаконяването на шампионската титла на Ювентус бе отложено с няколко дни, след като Лацио победи Парма с 4:0 в своя мач от 33-ия кръг на Серия А.

„Бианконерите“ на свой ред надиграха Фиорентина с 3:2, но успехът на Лацио не им позволи да станат шампиони на теория, което щеше да се случи при издънка на „орлите“.

В Торино гостите от Флоренция поведоха с попадение от дузпа на Гонсало Родригес в 33-ата минута, но още до почивката Юве обърна с голове на Фернандо Йоренте и Карлос Тевес.

„Виолетовите“ имаха отлична възможност да изравнят в 66-ата минута, когато получиха нова дузпа след нарушение на Джорджо Киелини в наказателното поле. Този път обаче Гонсало Родригес не успя да реализира.

3 минути по-късно пък Карлос Тевес с великолепно изпълнение реализира втория си гол с мача, с който удвои аванса на своя тим. Йосип Иличич вкара втори гол за Фиорентина в 90-ата минута след отлично изпълнение от фаул. За повече обаче нямаше време и така Юве измъкна трите точки.

Лацио обаче не сбърка като домакин на последния Парма и стигна до успеха след голове на Пароло, Клозе, Кандрева и Кейта. С това поражение пък "пармалатите" официално отпаднаха от Серия А.

Рома също записа три точки след успех с 3:0 като гост на Сасуоло. Попаденията за „джалоросите“ реализираха Думбия, Флоренци и Пянич.