Наполи постигна успех с 2:0 при домакинството си на Парма в мач от 20-ия кръг на Серия А.

Двата тима изиграха равностойни първи 30 минути, като домакините имаха леко преимущество.

В 32-ата минута „партенопеите“ откриха резултата. Елиф Елмас направи самостоятелен пробив, след което завърши хладнокръвно в долния ляв ъгъл, оставяйки безпомощен Луиджи Сепе.

Гостите възстановиха равенството в 62-ата минута, когато точен бе Гастон Бургман, но попаденето му бе отменено заради засада.

В следващите минути „дуковете“ опитаха да достигнат до гол, но защитата на Наполи се справи с нападенията им. Двата тима заформиха здрава битка в средата на терена, изпъстрена с множество нарушения.

Домакините успяха да затвърдят победата си в 82-ата минута, когато Матео Политано се възползва от неразбирателство в защитата на Парма, след което стреля, топката рикошира в защитник на гостите и влетя в мрежата.

Две минути преди последния съдийски сигнал Лоренцо Инсиние овладя в наказателното поле, след което стреля в далечния ъгъл, но топката срещна левия страничен стълб.

С постигнатия успех Наполи се изкачи на четвъртата позиция в Серия А, преди двубоя на Рома с Верона малко по-късно. В същото време Парма остава в опасната зона и в момента е 19-и с актив от 13 точки.