Парма съумя да победи с 4:1 Дженоа като гост в двубой от 27-ия кръг на Серия А. Така тимът даде поредна заявка, че ще се бори до последно за място в Лига Европа.

Голям мач за победителите направи нападателят Андреас Корнелиус, който отбеляза хеттрик за своя тим. Той се разписа в 18-ата, 33-ата и 53-ата минута на срещата. Междувременно пък Доменико Кришито пропусна дузпа за Дженоа в 29-ата минута.

Домакините все пак върнаха един гол, след като получиха втора дузпа в мача, като този път зад топката застана Яго Фалке и не сгреши за 1:3.

В 87-ата минута обаче гостите подпечатаха успеха си с попадение на Деян Кулушевски. Така Парма излезе на 7-ото място във временното класиране с 39 точки. Дженоа пък остава точно над опасната зона на 17-ата позиция с 25 точки.

В същото време Торино постигна трудна победа с 1:0 над Удинезе в срещата между двата тима.

Така "биковете" сложиха край на "черната" си серия от 7 поредни мача без успех в първенството. В същото време пък те продължиха лошата серия на своя съперник, който пък вече 8 поредни срещи не познава вкуса на успеха.

Героят на домакините в този мач отново бе звездата на тима Андреа Белоти, който реализира единственото попадение още в 16-ата минута. Той получи дълъг пас в наказателното поле и отблизо успя да промуши кълбото във вратата. С този успех Торино излезе пред Удинезе на 14-ата позиция с 31 точки, докато "Зебрите" вече са 15-и с 28 точки.