Рома постигна изключително важна втора последователна победа в Серия А, след като се наложи с 2:0 при гостуването на Парма от 19-ия кръг на италианското първенство. По този начин „вълците“ си поеха глътка въздух след никак неубедителното представяне от началото на шампионата.

Първата възможност в мача се откри в 27-та минута пред Ченгиз Юндер, но ударът му не намери целта.

Парма пропусна страхотна възможност да поведе в резултата в 28-та минута, когато Лука Силигарди бе изведен сам срещу Робин Олсен, но вратарят на Рома успя да направи чудесно спасяване.

Ченгиз Юндер комбинира с Джъстин Клуйверт в 42-та минута, а холандецът отправи удар, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Парма.

Един Джеко стреля от границата на наказателното поле на Парма в 45-та минута, но прати топката над напречната греда в аут.

Пред Джеко се откри нова много добра възможност в 52-та минута, но той отново не успя да намери очертанията на вратата на Парма.

Рома поведе в резултата в 58-та минута, когато Ченгиз Юндер центрира от корнер в наказателното поле на Парма, където Брайън Кристанте засече топката с глава и я прати във вратата на Сепе.

Пред Юндер се откри перфектна възможност в 70-та минута, но след удара му топката профуча на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Парма.

След центриране от корнер в наказателното поле на Парма, в 71-та минута, Един Джеко стреля с глава, но топката премина встрани от десния стълб на вратата на Сепе.

Рома успя да отбележи втори гол в 75-та минута, когато Лоренцо Пелегрини пусна много добър пас към Юндер, който бе изведен сам срещу Сепе и не сбърка да вкара топката във вратата му.

До края на двубоя Рома удържа преднината си от два гола.

С този успех „вълците“ се изкачиха на пето място във временното класиране с актив от 30 точки, докато Парма е дванадесети с 25 точки.

Резултати от 19-ия кръг на Серия А:

Киево – Фрозиноне 1:0

Дженоа – Фиорентина 0:0

Удинезе – Каляри 2:0