Отборът на Аталанта съсипа Парма, откривайки годината с победа с 5:0 у дома. Головете за състава на Джанпиеро Гасперини бяха дело на Папу Гомес, Ремо Фройлер и Робин Госенс, като с две попадение се отчете Йосип Иличич за разгрома. 

Още в 11-та минута "бергамаските" вкараха първото си попадение на календарната 2020-та година. Мартен Де Роон  намери Папу Гомес между линиите, а аржентинецът не се поколеба да намери горния ляв ъгъл на вратата на Луиджи Сепе за 1:0. 

В 34-та минута Гомес отново беше замесен, този път като асистент. След хубава двойна комбинация между него и Ремо Фройлер, швейцарецът нанесе решителен удар в горния десен ъгъл на вратата на гостите, за да остави Сепе безпомощен за втори път. 

Две минути преди края на полувремето резултатът вече беше класически. След удар на Иличич топката стигна след рикошет в кратата на Робин Госенс, който разстреля Сепе за трети път по безапелационен. 

Петнадесет минути след рестарта Госенс центрира по отличен начин към точката на дузпата. Там Йосип Иличич заби топката безпощадно от воле за четвърти път във вратата на неориентираните гости. 

В 71-та минута беше оформено и крайното 5:0. След подаване на Рафаел Толой на границата на наказателното поле Иличич получи, преодоля двама противници и с техничен изстрел прониза вратата на Парма за последен път този следобед. 

По този начин Аталанта постигна втора поредна победа в Серия А с резултат 5:0, след като преди това разгроми и Милан. Това бетонира 5-то място на "бергамаските" в Италия, само на точка зад Рома на четвъртото място. Парма, от своя страна, остана 7-ми с 25 пункта след 18 мача.