Треньорът на Интер Антонио Конте се насочва към привличането на вратар през лятото. Италианският специалист иска да засили конкуренцията под рамката и вече е набелязал стража на Парма Луиджи Сепе за идеален вариант.

29-годишният вратар играе под наем на „Енио Тардини“ от Наполи и Парма ще има възможност да откупи стража след края му, но според Tuttosport Интер вече е отправил запитване за футболиста.

Треньорът на „нерадзурите“ Антонио Конте бе притеснен от липсата на стабилна резерва при отсъствието на Самир Ханданович, който получи контузия в началото на 2020 година.

Под рамката в този период застана 34-годишният Даниеле Падели, но той не оправда много доверието, което получи. В този период Конте се опита да привлече свободния агент Емилиано Вивиано, но сделката не се получи.

Ханданович трябва да се завърне за Интер след подновяването на шампионата. Същото ще стори и Луиджи Сепе, който претърпя контузия през януари, но вече се е възстановил напълно. След три месеца той е готов да застане под рамката още в първия двубой след подновяването за Парма. На 23 юни тимът гостува на Дженоа.

Луиджи Сепе запази пет сухи мрежи в 21 мача за Парма през този сезон, което веднага доведе до интерес от страна на Интер.