През януари Джиджи Буфон ще навърши 45 години, но още не е взел решение да се сбогува с футбола. Вратарят продължава да пази на вратата на Парма в Серия Б, а в интервю разкри какво го мотивира да играе на тази възраст.
 
„Продължавам да играя по много причини. Чувствам, че все още съм доста силен и конкурентен. Аз съм на възраст, в която мога да се пенсионирам, когато пожелая. Контролирам нещата, но винаги има причина зад всяко мое решение. Върнах се в Парма, защото съм щастлив човек, който видя колко горди са феновете, че отново ще бъда на вратата на техния отбор.

През кариерата си спечелих много трофеи, но има и такива, които не можах да взема. Щастлив съм, че се борих за тях, но лично аз постигнах успех благодарение на любовта на феновете. И нямам нужда от осем победи в Шампионската лига, за да знам колко съм добър. Дори и без трофея от Шампионската лига знам какво струвам.

Критиката е моето гориво. Колкото повече остарявам, толкова повече тя ме мотивира. Когато си млад, тя те наранява. Има риск дори да ви ядоса. Когато остарееш, виждаш нея стимул. Понякога наистина имах нужда от тази критика и обръщах внимание кой точно ме критикува“, каза Буфон.
 
Вратарят спечели Световната купа през 2006 г. с Италия и безброй трофеи с Ювентус, но никога Шампионската лига или Златната топка.