Двама играчи от отбора от Серия А „Парма“ са дали положителен тест за коронавирус и са били поставени в изолация, обяви клубът, цитиран от АФП. Това е поредният провал на надеждата за рестарт на сезона в жадуващата за футбол Италия.

Само два дни преди планираните предстоящи групови тренировки на клубовете, Парма обяви, че всички членове на нейния състав и персонал са били тествани чрез кръвни проби. Всички тестове са били отрицателни с изключение на двама играчи, които са безсимптомни.

"И двамата бяха положителни на първия тест и отрицателния на втория, който беше извършен 24 часа по-късно", казва Парма в изявление. "Въпреки това играчите, както в отлично състояние, така и безсимптомни, са незабавно изолирани и клубът ще ги наблюдава постоянно."

Клубовете предложиха 13 юни като дата шампионата да бъде рестартиран, докато груповите тренировки ще започнат в понеделник. Съществува обаче спор с настояването на правителството за карантина за целия екип и персонал, в случай на положителен тест.

Италианските клубове предпочитат германския модел, при който само заразеният е под карантина. /БГНЕС