Италианската Серия „А“ е по-силна от всякога. След отиването на Кристиано Роналдо в Ювентус, интересът към елитния шампионат на Апенините се засили няколкократно.  Това е голям стимул не само за „старата госпожа“ да грабне осмата поредна титла, но и за конкурентите й да покажат, че и те имат място под Слънцето.  През този уикенд ни предстои поредна порция горещи емоции от страната на Павароти, пицата и пламенните жени. Ето какво можем да очакваме от съботната програма от четвъртия кръг на шампионата:

Интер – Парма

Интер не убеди на старта на шампионата. „Нерадзурите“ загубиха първата си среща от Сасуоло (0:1), а след това изпуснаха преднина от два чисти гола срещу Торино за 2:2. Все пак сладката победа дойде при гостуването на Болоня, където успехът бе постигнат категорично (3:0). Тежките дни за момчетата на Лучано Спалети ще са отминали окончателно, ако те се справят без затруднения при домакинтсво на новака Парма.

Интер

източник: Gulliver/GettyImages

Интер инвестира сериозно през това лято, привличайки сериозни имена като Стефан Де Врий, Раджа Наинголан и Шиме Вършалко. Тимът има сериозни амбиции в първенството, които се преплитат със силно представяне в Шампионска лига. В последния си мач преди паузата Парма опита да открадне нещо от шампиона Ювентус, но се добра само до поражение с 1:2. Всяка точка при завръщането на пармалатите в елитния ешелон ще бъде празник, така че на „Сан Сиро“ ще бъде повече от интересно. В момента тимът е 17-ти с 1 спечелена точка.

"Дерби Дела Мадонина" (Дербито на Милано): Милан - Интер, 221 мача

източник: Gulliver/GettyImages

Новата покупка Върсалко все още лекува травма на коляното и едва ли ще запише минути за Интер през този уикенд. Мауро Икарди поигра за Аржентина по време на приятелските мачове, които за него си бе новина, тъй като дълго време не бе взимал участие в състава на „албиселесте“.  За Парма Алберто Граси едва ли ще бъде готов за срещата, като се очаква опитният Антонио Барила да го замести. Емануеле Йалайо остава наказан за гостите, докато Джонатан Биабиани, няма да може да се появи срещу бившия си тим поради травма. В последните 11 мача между двата тима цари пълен паритет. Както грандът от Милано, така и пармалатите са спечелили по четири сблъсъка, докато три от мачове са завършвали наравно. Срещата между Интер и Парма е на 15 септември, събота, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате на живо по MAX Sport 2.

Наполи – Фиорентина

Наполи започна новата ера при Карло Анчелоти с два вдъхновяващи обрата – над Лацио (2:1) и Милан (3:2), но рухна срещу Сампдория в кръга преди паузата (0:3). След магнетичното тригодишно присъствие на Маурицио Сари на резервната скамейка на тима, сега „Сан Паоло“ чака големи неща от големия Татко Карло, който е извоювал всичко в своята кариера. Фиорентина от своя страна запази голям част от състава си и желае да гради представянето си от предишната кампания. „Ла Виола“ до момента е безгрешен след две срещу – успехи с 6:1 над Киево и минимална победа над Удинезе (1:0).

Лацио Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

Първият кръг за Фиорентина не се състоя, поради срутването на моста „Моранди“ в Генуа и отмяната на мача срещу Сампдория. Анчелоти не промени почти нищо след идването си. Наполи продължава да държи много топката. Въпреки отсъствието на халфа Жоржиньо, който отиде в Челси, „адзурите“ не излизат от континенталните класации за най-много пасове.  Алжирският ляв бек Фаузи Гулам е все по-близо до дългоочакваното завръщане, но остава под съмнение. Алекс Мерет и Амин Юнес са категорично аут за двубоя. Аркадиуш Милик и Хосе Мария Кайехон би трябвало да заместят Дрийс Мертенс и Симоне Верди в предни позиции, играейки редом до Лоренцо Инсиние.  

Лацио Наполи

източник: Gulliver/GettyImages

Жордан Варету се завръща след наказание за Фиорентина, но Албан Лафтон има проблеми с травма.  Бартоломей Драговски е готов да застане под рамката на вратата за „виолетовите“. Като цяло Наполи е много сложен за побеждаване у дома – тимът спечели 74% от мачове си през миналия сезон в Неапол. Срещу Фиорентина момчетата на Анчелоти са надделявали в четири от последните си пет сблъсъка. Флорентинци от своя страна страдат неистово пред гола на този стадион – статистиката показва, че тимът не вкарва повече от едно попадение във всеки от последните си осем мача край Везувий, като не се разписва в четири от тях. Срещата между Наполи и Фиорентина е на 15 септември, събота, от 19:00 часа, като нея ще можете да гледате на живо по MAX Sport 2.

Фрозиноне – Сампдория

Съботната програма в италианската Сериа „А“ завършва с два отбора от долната половина на таблицата. Сампдория показа, че има сили да се намеси в битката за Европа след знаковото 3:0 над Наполи на Карло Анчелоти през миналия кръг. Новаците от Фрозиноне ще не надяват на всяка точка, която ще бъде жизненоважна за тяхното оцеляване до края на сезона. В момента новаците са предпоследни с 1, и то само поради факта, че на Киево му бяха отнети 3т. и в момента „летящите магаренца“ са с -2.

Любопитното е, че в единствените две срещи до момента между двата тима Фрозиноне печели на два пъти с по 2:0. За Фрозиноне нападателят Джоел Кембъл тренираше отделно от основната група, тъй като все още се възстановява от своята травма в коляното. Емил Халфредсон и Лоренцо Крисетиг са готови да заемат позициите си в полузащита. 

За гостите от Генуа Албин Екдал е фаворит за заместник на напусналия в посока Арсенал Лукас Торейра в центъра на терена. Рикардо Сапонара е аут за поне четири седмици, като се очаква в следващите мачове негов заместник да Гастон Рамирес.  Самп има много трудности при гостувания, като е спечелил само осем от последните си девет мача. Фрозиноне обаче не успя да вкара гол в нито един от първите си три двубоя в лигата, което е сериозен повод за притеснение за наставника Морено Лонго. Любопитното е, че в единствените две срещи до момента между двата тима домакините печелят на два пъти с по 2:0.   Срещата между Фрозиноне и Сампдория е на 15 септември, събота, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате на живо по MAX Sport 2.