Отборът на Интер елиминира Парма от Купата на Италия с 2:1. Парма поведе още през първото полувреме и за малко да удържи Интер, но гол на Лаутаро Мартинес в 88-ата минута възстанови паритета и прати срещата в продължения. 

Победата за "нерадзурите" донесе Франческо Ачерби в 110-ата минута на двубоя.

Така Интер се класира за четвъртфиналите на Купата на Италия, където ще срещне победителя от мача Аталанта - Специя.


Gulliver/GettyImages
27 снимки

Гостите започнаха много добре срещата и пресираха високо. Грешка на Данило Д`Амбрози можеше да коства попадение във вратата на Андре Онана, но Франко Васкес не успя да отправи добър удар от изгодна позиция. Първата опасност за миланския гранд дойде в средата на полувремето, когато Робин Госенс намери Роберто Галярдини, а дефанзивният халф стреля ниско, но не намери вратата на Джанлуиджи Буфон. 

Удар на безличния в този мач Хоакин Кореа не намери целта, а впоследствие бе маркирана и засада на снажния аржентинец. 

Шест минути преди почивката „дуковете“ поведоха. Станко Юрич не остави шанс на Онана след страхотен изстрел от разстояние. Хърватинът иначе влезе принудително от пейката, след като румънският национал Денис Ман се контузи в средата на първата част.

Вторите 45 минути започнаха с очакван натиск на „черно-сините“, като Николо Барела можеше да разстреля Буфон, но в ключовия миг се подхлъзна и от 17-18 метра не успя да стреля добре, пращайки топката далеч от вратата. Точно в този миг атаките на Интер секнаха и играчите на Симоне Индзаги си подаваха доста апатично топката по цялата широчина на игрището. 

Около 65-ата минута трима играчи на Парма подхванаха контраатака и се озоваха срещу останалия последен в отбрана Раул Беланова, но не успяха да комбинират и опропастиха страхотен шанс за второ попадение.

Две минути преди края Интер се спаси от елиминация – Лаутаро Мартинес с много мощен удар препарира Буфон за 1:1.

„Нерадзурите“ можеха да осъществят и драматичен обрат в 90-ата минута с едва втория си точен удар, но Буфон показа невероятен рефлекс при удар от въздуха на Един Джеко.

Така срещата влезе в продължения.

През първите 15 минути на продълженията не се стигна до нищо опасно пред двете врати. 

Това обаче не бе така през втората част от продълженията, когато в 110-ата минута Интер вкара и така осъществи пълния обрат. След центриране Буфон изби топката, която обаче попадна на главата на Ачерби. 34-годишният защитник стреля директно и прехвърли Буфон, за да прати топката в мрежата за 2:1.