Отборът на Наполи е поискал разрешение от регионалните власти за възобновяването на тренировките, надявайки се да отмени ограниченията на правителственото постановление заради пандемията от коронавирус.

"Мисля, че съществуват условия, които да позволят на Наполи да тренира. В лагера има три игрища, които осигуряват разстояние от 20 метра между играчите. Те могат да тренират в различно време, без да споделят съблекалните и да използват собствените си транспортни средства. Тъй като фабриките и предприятията се отварят отново и Де Лаурентис гарантира два теста на седмица за своите играчи, искането му трябва да се обмисли. Тези, които отговарят, ще решат дали да оставят лигата да се рестартира", заяви Винченцо Де Лука, управителят на региона Кампания, след като получи писмо от президента на неаполитанци Аурелио Де Лаурентис.

Регионът Емилия-Романя в четвъртък промени правителствения указ, като позволи на Парма, Болоня, Сасуоло и СПАЛ да тренират. Парма обаче заяви, че няма да се възползва от възможността.