Отборът на Парма победи гостуващия Рома с 2:0 в мач от 27-ия кръг на италианската Серия А. Попаденията отбелязаха Валентин Михаила в 9-ата и Ернани в 55-ата минута от дузпа.

Gulliver/GettyImages
77 снимки

Резултатът бе открит още в 9-ата минута, когато румънецът Валентин Михаила бе изпуснат от защитата на Рома, преодоля испанския страж Пау Лопес и с удар от близко разстояние реализира за 1:0.

Рома така и не успяваше да застраши сериозно вратата на своя съперник не само през първата част, а и като цяло  в двубоя. 

Може би най-чистата ситуация за „вълците“ се откри в началото на второто полувреме, когато Стефан Ел Шаарауи бе близо да изравни за 1:1, но ударът му от добра позиция бе блокиран.

Парма стигна до втори гол в 55-ата минута, когато „дуковете“ организираха добра атака, при която Рожер Ибанйес извърши нарушение срещу Грациано Пеле и съдията отсъди дузпа. Ернани пък превърна наказателният удар в гол, с което оформи и крайното 2:0.

С този успех домакините сложиха край на тежката си серия от 17 поредни мача без победа в Калчото. Последната шампионатна победа на Парма бе на 30 ноември - 2:1 като гост срещу Дженоа. Така Парма вече е с 19 точки след третата си победа от началото на сезона, като все още е в зоната на изпадащите - на предпоследното 19-о място, но все още спасението не е далеч.

Рома пък изигра доста слаб мач и загуби ценни точки в битката за Топ 4. „Джалоросите“ остават на петото място с актив от 50 точки, но Наполи и Лацио са много близо до „вълците“. Четвъртият Аталанта пък е с 52 точки.