Каляри сложи край на мечтите на Парма и Буфон Каляри устиска 0:0 при гостуването си на Парма в реванша от полуфиналния плейоф в Серия “Б” и елиминира “дуковете” с общ резултат 3:2. Тимът на Клаудио Раниери ще се изправи срещу Бари в два мача на 8 и 11 юни, които ще определят последния нов член на Серия “А” от следващия сезон. 

Джанлуиджи Буфон не игра за Парма заради контузия, получена в първата среща. Тогава той беше заменен при 2:0, а след това съотборниците му допуснаха пълен обрат. 

Каляри действаше по-прибрано, но в 35-ата минута Джанлука Лападула прати топката във вратата на Парма. Попадението обаче беше отменено заради засада. Ленадро Чичизола, който пази вместо Буфон, спаси опасен удар на Нахитан Нандес, а домакините се активизираха чак след средата на второто полувреме. 

В 74-ата минута се стигна до най-спорното положение. Резервата на Парма Анже-Йоан Бони стреля и топката на два пъти срещна напречната греда, след което тупна около голлинията. Часовникът на ръката на рефера Даниеле Орсато му сигнализира за гол, но след това се намеси ВАР и в крайна сметка попадението не беше зачетено. 

Гредата още веднъж помогна на Каляри след силния шут на Лука Дзанимакия, но “дуковете” така и не можаха да отбележат гол за разочарование на феновете на “Енио Тардини” и Буфон, който не сдържа сълзите си след последния съдийски сигнал.