Във вторник италианските футболни клубове Киево и Парма ще се явят пред съда, като всеки от тях е заплашен от това да бъде изваден от Серия А.

Федералният национален съд към местната футболна федерация ще реши дали в случая на веронци наистина става дума за подправяне на счетоводни книги. Парма пък може да си понесе последствията, ако се докаже, че нападателят на тима Емануеле Калайо е изпращал текстови съобщения до играчи на Специя преди победата с 2:0 на 18 май с идеята да се манипулира резултата.

Според информационна агенция ANSA федералните прокурори ще изискат като наказание изваждане на точки от активите на двата тима за миналия сезон 2017/2018. Ако такава санкция бъде възприета, в зависимост от броя точки, Киево може да се срине до зоната на изпадащите в Серия А и потенциално да загуби елитния си статут. Колкото до „дуковете”, които те се пребориха за автоматична промоция, финиширайки втори в Серия Б със 72 точки. Толкова имаше и третият Фрозиноне, така че при изваждането на дори един пункт от сметката на Парма, тимът ще се прости с мечтата за завръщане в елита.

Верона от своя страна финишира  на 13-а позиция в Серия с 40 точки, на 5 пред първия в зоната на изпадащите тим на Кротоне.