Феновете на Парма се радват, но половинчато, около наказанията, свързани с обвиненията за уреждане на мача със Специя от миналия сезон в Серия Б. Добрата новина за "дуковете" е, че няма да бъдат изхвърлени от елита. Но следват няколко лоши. 

Първата от тях е, че отборът ще започне новата кампания в елита с минус пет точки. При очертаващата се тежка битка за оцеляване, това ще е сериозен удар по амбициите на новака в елита. 

Още по-тежка санкция има за нападателя Емануеле Калайо. Именно в неговия телефон бяха намерени есемесите с призив към играчите на Специя да не се натягат и точно това породи целия скандал и последвалите наказания. 

Та Калайо може вече да се счита за пенсионер, защото получи забрана да играе футбол в следващите две години. Когато правата му бъдат възстановени, той ще гони вече 39-годишна възраст и едва ли ще може отново да играе, особено след такава пауза. 

Последната санкция за Парма е и глоба, но тя е сравнително скромна по размер - 20 хил. евро. От клуба едва ли ще обжалват, защото при обжалването може да се стигне и до изхвърляне от елита.