Парма ще обжалва наказанието, което бе наложено на клуба да започне с -5 точки през новия сезон в Серия А, а също така и двугодишната санкция за нападателя Емануеле Калайо.

Парма няма да бъде изключен от италианския футболен елит, но отборът ще започне новия сезон в Серие А с пасив от 5 точки. Това реши италианската футболна федерация. Причина за това стана подозрение за уреждане на мача от последния кръг на миналия сезон във втория ешалон срещу Специя. Парма, който се нуждаеше от задължителен успех, за да си осигури директна промоция, победи с 2:0 като гост.

Прокуратурата разследва мача и откри съмнителни СМС-и в телефона на 36-годишния таран на тима Емануеле Калайо, които индикират за договаряне на резултата от срещата. Самият Калайо е лишен от състезателни права за 2 години по случая.

„Парма Калчо 1913 отбелязва с голяма горчивина присъдата, издадена днес от Италианската футболна федерация“, се казва в изявлението на клуба.

„Смятаме, че санкцията срещу нашия играч Емануеле Калайо, като се има предвид фактите, довели до обвиненията, е неразумна, нелогична и противоположна на скорошната спортна юриспруденция, както и тежката санкция за нашия клуб“, продължава официалната позиция на „дуковете“.

„Вярваме в пълната невиност на Парма Калчо 1913 и на Емануеле Калайо. Ще обжалваме в много кратък срок с надеждата да намерим справедливост“, завършва съобщението на италианския клуб.