Отборът на Рома се наложи с 2:0 над Парма в двубой от 1/8-финалите за Купата на Италия. И двата гола за "вълците" паднаха през втората част и бяха дело на Лоренцо Пелегрини. 

През първата част Рома очевидно бе по-добрият отбор, но така и не съумяваше да стигне до вратата на противника, който се защитаваше умело.

"Вълците" пропуснаха дузина обещаващи възможности за откриване на резултата. Първо Дженгиз Юндер пропусна няколко шанса, след като опитите му не бяха в очертанията на вратата. 

Последваха пропуски на Никола Калинич и Лоренцо Пелегрини. 

Флоренци също опита своя шанс, но не пласира добре центрирането си и то не намери целта. 

В края на първата част Парма се събуди от дълбоката защита, в която бе изпаднала и отправи няколко плахи удара, всички от които обаче извън целта. 

Втората част започна с гол за гостите. Лоренцо Пелегрини бе изведен перфектно от  Калинич и демонстрира точния си мерник, пращайки топката право в долния десен ъгъл на вратата на Парма. 

В 58-ата минута домакините бяха най-близо до отбелязване на попадение, но ударът на Роберто Инглезе бе перфектно париран от Пау Лопес, който предотврати попадение във вратата си.

В 69-ата Калинич можеше да покачи за своите, но ударът му бе отразен от Симоне Коломби и остави развръзката на Пелегрини.

В 75-ата минута Антонио Барила игра непозволено с ръка и подари удар от бялата точка на "вълците". Пелегрини се зае с изпълнението на наказателния удар и удвои аванса на Рома, който до края остана непроменен.