Макар да се справи с шампиона Ювентус в минали кръг, отборът на Парма инкасира 21-ата си загуба от началото на сезона в 30-ия кръг от Серия А. „Дуковете“ бяха без аргументи при гостуването си на Дженоа, който се наложи с 2:0 след попадения на Яго Фалке и Леонардо Паволети.

„Грифоните“ не си губеха времето и откриха още с първата си по-сериозна атака. Марко Бориело блесна с рейд отдясно, след който нахлу в наказателното поле и пусна към Фалке. Испанецът, който изкара известно време в Тотнъм, прониза вратата с нисък шут по диагонала.

Последваха много силни минути за домакините, които пропиляха няколко много изгодни шанса да удвоят преднината си. Паволети на два пъти беше на сантиметри от това в два случая, а в 33-ата минута Диего Пероти центрира страхотно за Себастиан де Майо, който от няколко метра съумя да прати топката с глава над гредата.

Единственият сносен шанс за Парма беше в 59-ата минута, когато Абделкадер Гезал с глава пробва да затрудни вратаря Ламанна. Шутът прелетя малко над целта.

Интригата приключи четвърт час преди края, когато Пероти получи топката в центъра, напредна към наказателното поле и с перфектно подаване изведе Паволети сам срещу вратаря и последният с външен фалц реализира за 2:0.

Дженоа излезе на 7-о място в класирането с 44 точки, като 5 го делят от петия Фиорентина, който заема последната позиция, даваща право на участие в евротурнирите. Парма е твърдо последен с 16 точки.