Късно снощи съставът на Парма допусна поредното си поражение през сезона в серия А. „Дуковете“ загубиха от Интер с 1:2, и ако тази загуба бе напълно очаквана от всички, то ситуацията за водения от Роберто Даверса тим продължава да изглежда прекалено сложна.

Парма е без успех вече в 16 срещи в „калчото“, но въпреки тази черна статистика, Даверса вярва, че все още нищо не е приключило.

„Няма от какво да се срамуваме, защото се борихме и показахме на какво сме способни. Интер е велик клуб и това, че са лидери в първенството изобщо не е случайно. Играхме добре, но допуснахме глупави грешки, които ни костваха поне точката", започна специалистът. 

"Прекрасно знам какво ще ми кажете сега, че ситуацията е тежка и притеснителна, но това на мен ми е пределно ясно. Виждам класирането, и осъзнавам, че с всеки изминал кръг шансовете ни за спасение намаляват. Също така, на няколко пъти вече през сезона имаме двубои, в които повеждаме с два гола, и в последствие не можем да задържим преднината си и губим ценни точки. Всички тези неща са ми ясни и аз зная нашите проблеми, зная, че никой не желае Парма да изпадне и какво ще означава това за нашите фенове, но ние трябва да се борим заедно, а не да търсим вина".

"Пак повтарям, че  не се срамувам от нищо и показаното срещу Интер ми дава известни поводи за оптимизъм. На всички, които ни подкрепят наистина от сърце, ще кажа, че ще се борим до самия край да оцелеем в елита на Италия и ще дадем всичко от себе си“, завърши Даверса