Сезонът за Парма е повече от кошмарен. Тимът няма нищо общо с представянето си от миналата кампания, а въпреки наличието на нови собственици, нещата не се променят. 

Gulliver/Getty Images
18 снимки

Фабио Ливерани бе уволнен, за да може отново Роберто Даверса да поеме контрол върху "дуковете", така както бе и през миналия сезон, но подобрение поне на този етап не се забелязва. 19-ото място на отбора в Серия А тревожи сериозно фенове и шефовете, а снощната загуба при гостуването на Верона с 1:2 засили още повече страховете на всички свързани с тима.  
Наставникът Роберто Даверса също призна за огромно напрежение в състава и сподели, че неговият тим е длъжен да се справи с тежката ситуация. 

"Нещата за нас изглеждат доста тревожни, и трябва да си го признаем. Мястото, което заемаме не ни отива, но сами се докарахме до това положение. Играем страхливо, не поемаме отговорност, а така не можем да успеем.  Малкият точков актив плаши момчетата, но не бива да позволяваме страхът да определя бъдещето ни. Ако не променим нещо, ще изпаднем, и болката ще е голяма във всички. Само победите могат да върнат увереността в отбора, не съм човек, който се оправдава, и не вярвам в лошия късмет. Нещата  са такива, каквито ти си ги направиш, а ние определено правим живота си много труден. Ще работим упорито, за да оцелеем в серия А, и аз съм оптимист, че ще се справим“, коментира Даверса.