Лошите новини за изпадналия във фалит Парма нямат край. След като днес стана ясно, че клубът е с отнети още четири точки, а президентът Джампиетро Маненти е с присъда, сега се разкри и датата, на която клубът окончателно може да бъде закрит. 

Неприятната съдба може да сполети "дуковете" след точно две седмици - на 30 април. Синдиците на "дуковете", че ако до тази дата не бъдат намалени значително чисто спортните дългове на клуба - като заплати, поддръжка на стадиона, разноски за мачове - дори продължаването на живота на Парма под администрация няма да е възможно. 

Клубът беше обявен в практически фалит в началото на март заради невъзможността да покрие 200 млн. евро задължения. От тогава, въпреки идването на синдици, тази сума не е намалена ни най-малко и затова може да се стигне до закриване. 

А ако съдът прибегне до тази мярка срещу "дуковете", те няма да могат да завършат сезона, което ще е удар по телевизиите, които държат правата. Точно те настояваха по някакъв начин Парма да довърши сезона. 

Сега топката за продължаването на агонията на клуба е в ръцете на Италианската футболна федерация. От там трябва да помогнат финансово на клуба, за да няма загуби за всички останали заради телевизионните права. И това трябва да се случи спешно.