Новото попълнение на Парма Матео Дармиан не спести суперлативи към бившите треньори на Манчестър Юнайтед, където се подвизаваше без особен успех през последните 4 години. Италианецът засипа с похвали Луис ван Гаал и Жозе Моуриньо, но пък учудващо пропусна да говори за настоящия мениджър Оле Гунар Солскяер.

29-годишният футболист изигра точно 3 мач под ръководството на норвежкия специалист и логично стана част от масовата лятна чистка, която лиши съблекалнята на „червените дяволи” от присъствието още на Антонио Валенсия, Ромелу Лукаку, Алексис Санчес и Крис Смолинг.

Дармиан пристигна на „Олд Трафорд” по желание на Ван Гаал, но холандецът бързо загуби вяра в него. Игровите му минути не претърпяха подобрение и по времето на Моуриньо начело. Въпреки това той демонстрира огромен респект към двамата големи треньори.

„Ван Гаал и Моуриньо са двама велики треньори. Спечелили са толкова много, всички ги познавате”, коментира Дармиан. „Тези двама велики треньори оставиха у мен нещо положително и затова им благодаря.”

„Изборът да отида в Англия по онова време беше лесен”, коментира играчът по повод трансфера си през 2015-а от Торино срещу сумата от 12,7 милиона паунда.

„Да играя за толкова важен клуб беше повод за гордост и огромна отговорност за мен, защото да носиш такава славна фланелка винаги те задължава. Това беше опит, който бих повторил. Той беше съществен за кариерата ми. Отидох, за да се сблъскам с други култура и футбол. Това определено ми помогна да израсна на и извън терена. През първите две години играех повече, но в последната година и половина минутите ми намаляха. Моето желание да играя редовно ме накара да напусна Манчестър Юнайтед”, добави Дармиан.