Нападателят на арабския Ал Хилал Себастиан Джовинко е готов да се завърне в родната Серия А. 33-годишният италианец е бил част от отборите на Емполи, Ювентус и Парма, а през 2015 година премина в американския Торонто преди да премине в настоящия си тим в началото на миналата година.

"Периодът ми в МЛС? Това бяха чудесни 4 години, защото даден играч е в пика на кариерата си между 27 и 33 години. Стилът на игра в МЛС подчертава моите качества. Там има много отворени пространства, беше перфектно. Един от проблемите в ранната ми кариера беше в Ювентус, където е важно да побеждаваш. Винаги съм се предизвиквал, за да разбера какво ми е нивото. В Италия гледаме повече тактическия акпект, отколкото индивидиуалните качества на даден играч“, сподели в интервю за „Cronachedispogliatoio“ Атомната мравка.

„Най-добрите, с които съм играл? Разбира се, че Пол Погба, Артуро Видал и Андреа Пирло. Футболист, който прилича на мен? Карлос Тевес, дори и на личностно ниво. Той ме впечатли най-много. Такъв с неразгърнат потенциал? Кингсли Коман. Тренирах с него 6 месеца и той беше като светкавица, впечатляващо. За съжаление, той няма късмет с физиологията си“, продължи нападателят.

„В клуба има желание да се печели всичко и всеки мач. Там се тренира сякаш няма да има утре. Сега вече и аз съм такъв. Да, имам желание да се върна в Серия А и така да затворя кръга. В момента обаче съм щастлив в Саудитска Арабия. Успях да спечеля нещо тук и съм щастлив. Единственият начин да вляза в националния отбор е да се завърна в Италия и да направя нещо голямо. Така ще имам шанс да съм сред избраниците. Тимът има добра идентичност при Роберто Манчини и е приятен за гледане", каза още Джовинко.