Парма се наложи с 2:1 при гостуването на Торино в мача от 12-ия кръг на Серия А. 

„Дуковете“ поведоха в резултата в 9-та минута, когато Жервиньо се възползва от много груба грешка в защитата на Торино. Той излезе сам срещу Салваторе Сиригу и отблизо не пропусна да вкара.

Торино пропусна идеална възможност да изравни резултата в 12-та минута, когато Андреа Белоти бе изведен на отлична позиция, но стреля над напречната греда в аут.

Играчите на Парма имаха претенции за дузпа в 23-та минута. Съдията Давиде Маса изгледа ситуацията и с помощта на ВАР прецени, че няма основание да свири такава.

Парма удвои своята преднина в 25-та минута, когато Роберто Галиоло пусна перфектен пас към Роберто Инглезе, който с премерен удар вкара топката във вратата на Сиригу.

Парма можеше да вкара трети гол в 31-та минута, когато Биабиани получи добър пас в наказателното поле на Торино и отправи опасен удар, но Сиригу спаси.

Торино успя да намали пасива си в 37-та минута, когато след разбъркване в наказателното поле на Парма най-съобразителен се оказа Базели, който вкара топката във вратата на Сепе.

Торино можеше да изравни резултата в 42-та минута, когато Лоренцо Де Силвестри бе изведен на отлична позиция в наказателното поле на Парма, но ударът му не бе точен.

Парма пропусна нова страхотна възможност в 54-та минута. След удара на Роберто Инглезе топката се спря в напречната греда на вратата на Торино.

Салваторе Сиригу направи страхотно спасяване в 87-та минута, когато отрази удара на Рикардо Галиоло.

Сиригу направи ново спасяване в 88-та минута, когато отрази нов удар на Галиоло.

Парма е девети в класирането с актив от 19 точки, а Торино е осми също с 19 точки, но по-добра голова разлика.