Група бизнесмени, фенове и журналисти се събраха в Парма и основаха нов клуб, който трябва да стане продължител на традициите на „жълто-сините“, съобщава вестник Гадзета дело Спорт.

Клубът ще се казва Парма 1913, а за президент е избран легендарния треньор Невио Скала, който беше начело на пармските дукове от 1989-а до 1996-а година, като през 1995-а донесе в града Купата на УЕФА. След това Скала продължи кариерата си в Борусия (Дортмунд).

През новия сезон Парма 1913 ще играе в пета лига или Серия Д, което е най-високото аматьорско ниво в страната. Около 67-годишният Скала са се събрали осем инвеститори, които са амбицирани да върнат славата на клуба, които са водени от бизнесмена Гуидо Барила, който се занимава с италианска традиционна храна. Всичките осем човека обещават, че ще съберат общо 2 милиона евро, с които отборът бързо да крачи обратно към по-високите етажи на футбола.

Останалите седем акционери са Паоло Пицароти, Мауро дел Рио, Джанпаоло Далара, Марко Ферари, Анджело Гандолфи, Джакомо Малмези и компанията Пармалат, която няма намерение да се отказва от клуба въпреки фалита и огромните натрупани задължения.

"Целта е да се върнем максимално бързо в Серия А, а ако трябва в следващите сезони ще се огледаме и за лиценза на някой закъсал отбор, за да не чакаме четири години минимум. Но в понеделник ще дадем пресконференция с подробности, коментира Невио Скала пред вестника.