Нападателят на Парма Валери Божинов даде обширна пресконференция преди мача от Серия А срещу бившия му тим Фиорентина. Ако дуковете победят виолетовите, ще дадат сериозна заявка за участие в евротурнирите.

„Можем да се доближим до отборите, които се борят за Лига Европа и дори можем да ги минем, гледайки програмата, тъй като ни предстоят директни мачове с Фиорентина, Дженоа и Наполи”, заяви българският национал на Парма.

„Искам да поздравя всички в отбора и клуба, защото успяхме да изпълним целта, която си поставихме по-рано през сезона, два месеца предварително. Вече си гарантирахме оставане в Серия А и сега можем да играем по-спокойно. Трябва да продължим да постигаме положителни резултати.”

„Гуидолин е треньор, който никога не те оставя да се предадеш, държи те зареден. Той е мотиватор, който винаги се опитва да взима максимума от играча и от отбора.”

„Моят голов рекорд за един сезон в Италия е с Лече, където вкарах 13 гола. Както и да е, надявам се да подобря головата си сметка в Парма. Тук имам 7 попадения до момента, като това не зависи само от мен, а и от моите съотборници, не вкарвам головете сам.”

„В последните два сезона нямах възможност да направя предсезонна подготовка, а тя е много важна. Надявам се това лято да мога и да бъда с екипа на Парма. Надявам се Парма и Манчестър Сити да се разберат и да остана тук. В Англия знаят желанието ми да остана тук.”

„Не мога да кажа какви са шансовете в проценти да остана. Това зависи от президента и директора на клуба. Не е честно да се говори в проценти, но намеренията ми са ясни.”

„Ако бием Фиорентина, ще ги изпреварим в класирането, ще можем да се доближим до отборите, които се борят за Европа. ”

„Да, съжалявам, че няма да играя на Световното, но ние не успяхме да се класираме. Кой не би искал да играе на световно първенство, на европейското първенство или в Шампионската лига. Това са трите най-големи турнира, така че гледам напред и се надявам да се класираме за Евро 2012.”

„Футболът е отборна игра и ние играем като тим, и не сме Бразилия или Италия. Ние сме малка страна, а квалификациите вече свършиха, твърде жалко за мен и сънародниците ми”, каза още Божинов, запитан дали не съжалява, че няма да може да демонстрира добрата си форма и на Мондиал 2010.