Българският нападател Валери Божинов сподели своите впечатления пред Гонг след снощната екзекуция, която причини на Милан. Таранът на Парма наказа „росонерите” и ги отдалечи от титлата.

„Как да скрия, че съм радостен? Радвам се, че наказах Милан. Хубаво е да вкарваш на големите. Остават 8 срещи и се надявам да се представим всички по подобаващ начин”, отбеляза Божинов.

„Има треньор, той преценява колко да играя. Играя малко, а вкарвам много. Важното е, когато един футболист играе, да оставя нещо след себе си. Да има следа. Надявам се този сезон да бъде важен за моята кариера. Не забравяйте, че идвам от две тежки години. Бях контузен, беше ми трудно”, продължи голмайсторът на Парма през този сезон.

„Посветих гола на Моуриньо, защото му симпатизирам. Харесвам го, а тук в Италия доста го критикуваха. Той обаче показа какво може срещу Челси. Не съм го посветил, за да ме вземе в Интер. Аз искам да остана в Парма. Надявам се Манчестър Сити да не поискат някаква огромна сума за мен. Мисля, че всичко ще е наред. Пожелавам успех на Сити, дано стигнат до Шампионската лига. Те взеха големи, доказани футболисти”, продължи Валери пред Гонг.

„Не знам дали Моуриньо ще върне жеста. Той сега не говори с журналистите в Италия. Като почне да говори може да ми отвърне. Шегувам се, аз го харесвам, като треньор. Надявам се някой ден да работя с него”, каза Божинов.

„Надявам се да се класираме на Европейското първенство. Знаете добре, колко много искам да играя за България. Дано успеем, ние имаме много добри футболисти, които могат да направят фурор в групата. Не трябва обаче само да говорим, трябва да знаем, какво точно правим. Естествено, че е хубаво да вкараш на Англия. Головете в големите мачове тежат двойно”, завърши българинът, който блесна в снощния мач между Парма и Милан.